dijous, 17 de novembre del 2011

mini glossari de bio

Fibra: Part dels aliments vegetals que resisteix l’acció dels enzims digestius.

Midó: mescla d’amilopectina i amilosa que abunda en les plantes, especialment en les llavors, on és el component principal de les reserves de glícids*, emprada per a donar aprest als teixits.

Gluten: Substància proteica del blat present a l’endosperma, que és formada per dues proteïnes, la glutenina i la gliadina, i que s’empra com a adhesiu i com a substitut del midó.

Sodi: (Na) Metall molt lleuger, que descompon l’aigua, i s’oxida i s’inflama espontàniament en contacte amb l’aire.


Àcid fòlic: És una vitamina hidrosoluble necessària per a la formació de proteïnes estructurals i l'hemoglobina.



Glícids*: monosacàrid que pel seu tipus d'estructura són polialcohols que contenen un grup aldehid o cetona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada